MAL DE CAP INSUPORTABLE: NEURÀLGIA DEL TRIGEMIN

La neuràlgia del trigemin, és un altre tipus de mal de cap punxant que sol afectar al mateix costat del cap, galta o mandíbula, per després estendre’s.
Les persones afectades i que han estat tractades amb Teràpia Crani-Sacral ho descriuen com un “mal insuportable”, perquè mai saben en quin moment va a aparèixer la molèstia, ni quant temps romandrà, perquè és variable, i pot perllongar-se des d’uns segons a períodes intermitents, així com augmentar per després, de sobte, descendir. Una sensació comuna per tots ells és: una rampa elèctrica que recorre un costat de la mandíbula, la cara i, en ocasions, apareix mal de cap.

Però, per què és tan “insuportable” la neuràlgia del trigemin?

El trigemin té unes característiques i unes connexions molt particulars; una d’elles és que està connectat amb el Sistema Reticular, que és una de les zones més primitives del nostre cervell, i una de les seves branques d’origen sensitiu neix en el desdoblament de la duramàter, des d’allà parteixen fibres que acaben en el tronc encefàlic. Aquesta branca sensitiva s’encarrega de transportar impulsos exteroceptius com fred, calor, o dolor. L’altra branca té funció motora responsable d’innervar els músculs de la masticació. La neuràlgia o dolor es manifesta quan en el nervi existeix un trauma o un dany per la compressió vascular.
Durant el tractament amb Teràpia Crani–Sacral, valorarem quin és el factor que ho desencadena, i quina és la situació global de cada persona, així com l’estat en el qual aquest acudeix a la consulta.

Quan hi ha dolor, el Sistema Nerviós Central es troba desordenat, i això fa que se situï en posició defensiva i se senti intimidat per alguna situació que no és capaç de manejar. De vegades en un cas de neuràlgia del trigemin, el Terapeuta Crani-Sacre pot treballar directament sobre la mandíbula, el massís de la cara o, fins i tot, fer manipulacions intrabucals sobre la zona afectada, i unes altres a nivell distal. Tots els camins són vàlids si és el recorregut de treball que marca el pacient.
La Teràpia Crani-Sacral és de gran ajuda en símptomes de neuràlgia del trigemin, proporcionant benestar i confort al pacient.